KONTAKT:      mail: kunstforeningen.knaegt@gmail.com   •    tlf.: 40 24 33 43
Indmeldelse i foreningen sker ved at sende en mail til ovenstående mailadresse. Oplys navn, adresse, tlf.nr. og egen mailadresse

FREDAG 30. AUGUST KL. 19.30 – BOSSANOVA OG CROQUIS

På utallige opfordringer vender bossanovaen tilbage i galleriet –                 i samspil med croquistegning.

En aften i glædens og sansernes tegn

ALLE ER VELKOMNE – Entré kr. 75

Arrangementet støttes af Nordfyns Kommune og sponseres endvidere generøst af JK Byg & Anlæg

 

seneste aktiviteter

‘KUNSTEN AT HØRE TIL’
 
En installation med billedkunst på tekstil af Benjamin Abana og lydunivers samt filmvisning af “Dans[k]” af Sara Jordan.
 
Installationen kunne ses hos Galleri Knægt hele pinsen 2024 og åbnedes med kunstertalk med Benjamin Abana.
 
Udstillingen var støttet af Nordfyns Kommune og kurateret af Meleret Melanin i samråd med diversitetskonsulent og dokumentarist Jennifer Maria Matos Tonndorff
 
SE MERE HER
PÅ TUR MED KUNSTFORENINGEN
 
Spændende og hyggelig søndagstur til Museum Jorn i Silkeborg, hvor vi på kyndig vis blev guidet gennem Asger Jorns liv og levned.
Det blev til både keramik, grafik, malerier fra forskellige perioder, hovedværket Stalingrad og ikke mindst den lange restaurerede gobelin, der efterlod mange af os helt bjergtagede.
 
Buschaufføren Bjarne førte os sikkert gennem det smukke jyske landskab og tilbage til Fyn, hvor solen bød os velkommen hjem.
 
Middelfart Sparekasse sponserede en del af turen

ÅRETS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING

Kunstforeningens generalforsamling afholdtes i meget positiv stemning med Steffen Røjskjær som dirigent. 104 medlemmer deltog på aftenen, mens 33 havde indsendt prioriteringer på aftenens bortlodning af værker.

Efter de formelle punkter på dagsordenen afsløredes to portrætter af Kong Frederik af Benjamin Abana. De udstilles ekstraordinært i galleriet frem til 26. april.

Aftenen afsluttedes med bortlodning af 25 værker indkøbt for kontingentmidler i 2023.

OM GULDALDERMALEREN CONSTANTIN HANSEN

Han var i stand til at dykke ned under vandet med en tændt cigar i munden, komme op til overfladen og ryge videre…

Sådan fortalte Karen Konstantin-Hansen levende om en af sine forfædre på en aften, der ellers fokuserede mest på hendes berømte oldefar Constantin Hansen, hans kunst, samtid og familie.

En herlig aften med formidling af stor viden, krydret med anekdoter og humor 

HERLIG AFTEN MED LØGNEHISTORIER

Man skal aldrig lade sandheden stå i vejen for en god historie afsluttede dramatikeren Lena Bjørn aftenen, hvor hun underholdt publikum med gode historier – nogle ganske sande, andre den pureste løgn.
De fire bedste blandt publikum til at skelne mellem sandt og usandt gik hjem med lidt drikkeligt, mens historierne blev diskuteret ivrigt på vejen ud i Bogenses gader.
 
Arrangementet blev  støttet af Nordfyns Kommune

KUNST OG NÆRVÆR

v. Kunsthistoriker Theis Vallø Madsen, ph.d.

Et foredrag, der trak på erfaringer fra et tre-årigt forskningsprojekt, hvor foredragsholderen havde undersøgt, hvordan vores viden om ”nærvær” som særlig opmærksomhedstilstand kunne bruges på museerne. Undersøgelserne af nærvær blev formidlet ved hjælp af en række eksempler fra kunst-, arkitektur- og litteraturstudier og konkrete erfaringer fra forsøg med publikum på museerne.

 

PRAGTFULD SOMMERAFTEN MED LÆKKER JAZZ I GÅRHAVEN

Emanuela Marchetti lod sig inspirere ‘on location’ og malede stemningsfulde akvareller, mens Casper Christensen Trio gav publikum en skøn musikalsk oplevelse.
 
Ud over Casper Christensen på guitar var Andreas Mørck med på saxofon og Lasse Mørck på kontrabas

SONIA BRANDES VAR ET TRÆKPLASTER

Der blev signeret bøger og købt smukke klip efter Sonia Brandes hjertevarme fortælling om både sine egne papirklip og papirklippenes historiske udvikling som folkekunst.
 
Galleri Knægts Kunstforening havde inviteret foreningens medlemmer på en hyggelig aften, og Bogense Plast havde generøst sponseret arrangementet.

GENERALFORSAMLING 2023

NU VED VI, AT DER KAN SIDDE OVER 100 I GALLERIET!

Generalforsamlingen i Galleri Knægts Kunstforening tiltrak 2/3 af medlemmerne. Medlemmerne deltog aktivt i den livlige debat og aftenen sluttede af med udlodning af 25 flotte værker af forskellige kunstnere. En hyggelig aften med en dejlig stemning.

 

CLAY – KERAMIKMUSEUM MIDDELFART

Kunstforeningens besøg på keramikmuseet CLAY i Middelfart var en spændende oplevelse. En fantastisk udstilling af værker af ’glasurens mester’ Morten Løbner Espersen suppleret af museets ’skattekammer’ og den helt nye udstilling om keramikkens sprog af Peder Rasmussen. Deltagerne fra kunstforeningen deltes i to grupper med hver sin indlevende guide og så sluttede arrangementet af med kaffe/te og himmelsk hindbærtærte.

SPÆNDENDE AFTEN OM SKITSER
 
At ”skitser i kunsten” kan anskues fra så mange forskelligartede vinkler, kom nok bag på de fleste af tilhørerne, der havde en både berigende og hyggelig aften i selskab med kunsthistorikeren Theis Vallø Madsen.
Theis Vallø Madsen nuancerede og perspektiverede aftenens emne, der blev rigt illustreret med både historiske og aktuelle eksempler på skitser og deres rolle i kunsten gennem tiderne.
 
Elinstallatør Martin Nielsen var sponsor for arrangementet
 

SPROG, MUSIK OG BILLEDSPROG

Et forrygende arrangement i samarbejde med sprogfestivalen ‘Sprogense’. Liselotte Krogager læste op af dansk litteratur fra 80’erne, mens Jesper Sivebæk tryllebandt med smukke arrangementer af Kim Larsen melodier. Imens lod tre billedkunstnere sig inspirere af ordene og tonerne, BENJAMIN ABANA malede med akryl på lærred, Emanulea Marchetti brugte akvarelfarver, mens Carsten H. Frederiksen primært tegnede med tusch.

SE MERE HER

VILDE LYDBILLEDER & LÆKKER GUITAR

Billedkunstnerne Lisbeth Holst Gundersen og Else Friis lod sig inspirere denne milde sommeraften, hvor Tromleorkestret og Morten Nordal skiftedes til at lave vidt forskellige stemninger. Morten Nordal på guitar forkælede publikum med dejlige jazztoner, mens  Tromleorkestret forbløffede publikum med både smukke og vilde lydbilleder

SE MERE HER

GENERALFORSAMLING 2022

Generalforsamlingen afholdtes i let og munter stemning d. 2. marts.

Nye bestyrelsesmedlemmer blev Herdis Fris Møller og Lonni Røjskjær.

Referatet kan læses her

Referat

BOSSANOVA & CROQUIS

Trioen Boldt’s Bossa underholdt med legende og kælne latinrytmer med en fantastisk sangerinde i front. Samtidig tegnede de tre croquistegnere, Anne Grete Hvirvelkær, Per Nielsen og Camilla Boman Jensen til de eksotiske rytmer fra orkestret. To modeller  skiftede positur ved hvert nummer.

SE MERE HER

MUNROE RICHTER

“Sløjfen” i Bogense lagde lokaler til et spændende arrangement, hvor Munroe Richter indledningsvist fortalte om sin deltagelse i DRs ‘Danmarks Bedste Portrætmaler.’

Efterfølgende kunne aftenens tilhørere følge med i en demonstration af portrætmaleriets kunst

ART TALK MED JARI DOLBERG

Blandt sine udstillede værker fortalte multikunstneren om sine overvejelser når han arbejdede med et motiv. Hans træsnit kan karakteriseres som skæbneskilderier , og tilhørernes spørgelyst til inspirationen var stor. Fokus var lagt på hans træsnit, men Jari Dolberg arbejder også med malerier, raderinger, skulpturer, digte og fortællinger

 

FAABORG MUSEUM

Kunstforeningens besøg var beriget af en entusiastisk guide, der begejstret og med stor indlevelse fortalte om udvalgte værker og museets arkitektur.

Efter rundvisningen sluttede vi af med kaffe og chokolade i museets café