JEANETTE ELMELUND

Udstilling fra 16. sept. til 29. okt. 2023

JEANETTE ELMELUND

Jeanette Elmelund maler oliemalerier med en realisme, så man kunne tro, det var fotografier. Men i Elmelunds hænder får motiverne liv. Nøjagtigheden i hendes malerier er måske nok næsten fotografisk, men hendes penselstrøg, der virker lette, tilfører både elegance og lethed.  Det er ikke bare frugt, men frugt man får lyst til

at røre ved. Det er sanseligt i al sin detaljerigdom, og Jeanette Elmelunds blik for helhedseffekten, samt en dramatisk brug af lys og skygge, medfører stor æstetik i værkerne.

Imidlertid er Jeanette Elmelund ikke blot en traditionel realistisk maler. ​Ganske vist er hendes motiver oftest opstillinger med frugt eller genstande fra hverdagen, men nogle af motiverne giver associationer til moderne popart, f.eks. når hun med minutiøse penselstrøg fokuserer på masseproducerede ting som plast-emballage eller lignende.

Jeanette Elmelund siger selv: ”Mine inspirationskilder har været mine omgivelser: mennesker, magasiner, loppemarkedsfund, sko, biblioteket og mit interiør, som bl.a. optræder som glasflasker, kander, frugt, fade, farmors lommetørklæde og forskellige slags porcelæn.

​Realisme giver mig en tilfredshedsfølelse eller ro, måske fordi jeg inde i hovedet kan sætte to streger under facit. Det er meget vigtigt for mig at ”forelske mig” i motivet eller opstillingen, for at jeg skal have lyst til at investere min tid i processen. Ofte starter jeg med at fotografere for at finde refleksioner, farver og beskæringer, som giver den rigtige følelse; derefter udvikler det sig stille og roligt”.