DORTHE LYSEMOSE OG

MARTIN STENBAK DRESCHER

Udstilling fra 10. september til 30. oktober 2022

DORTHE LYSEMOSE

BRONZEFIGURER

Dorthe Lysemose former alle sine figurer i voks og støber i bronze hos Jens Galschiøtt. Tidligere arbejdede hun med flere andre materialer, som beton, skulpturlim, uld m.m., men i 2013 begyndte hun at arbejde med voks og bronze. Her fandt hun en ny vej, der siden har været en stor del af hendes identitet.

FILOSOFI OG HUMOR

Inspirationen hentes ofte i filosofiske, humoristiske og kærlige talemåder, der bliver til titler, der danner en figur I hendes tanker. Figuren formes i voks og støbes i bronze. Herefter forestår et større arbejde med savning, slibning og polering. Figurerne er UNIKA, da formen ødelægges i processen og aldrig kan genbruges, en støbeteknik der kaldes cire perdue = ”tabt” voks

MARTIN STENBAK DRESCHE

HAR SIT HELT EGET UDTRYK

Martin Stenbak Dreschers vej til det nuværende udtryk, har været via en del forskellige veje inden han sig over maling med akryl. Forkærligheden for at tegne og male havde altid været der, og i den tidlige ungdom eksperimenterede han en del med tegneserier og airbrush. Langsomt arbejdede han sig frem til sin egen stil og sit eget udtryk blandt andet ved hjælp af ophold i Spanien.

 

STRINGENSEN BRYDES

I malerierne leger han med både geometriske former og en stor farverigdom. Den store stringens i linjer og form brydes ofte og dybere lag træder frem. Motiv og udtryk driller således beskuerens øje, så man får lyst til at gå på videre opdagelse i billedet.