LAURA WINDFELD-HØEBERG

UDSTILLING 16. SEPT. – 29. OKT. 2023

LAURA WINDFELD-HØEBERG

Selvom nogle af Laura Windfeld-Høebergs værker er stærkt inspireret af den lokale nordfynske natur, har hendes værker vist sig at appellere både nationalt og internationalt. Hun er en kunstner i rivende udvikling, men stadig med en genkendelig forkærlighed for uvejr, fugleflugt og luft- og havstrømme.

Laura Windfeld-Høeberg kan således betegnes som ekspressionistisk naturalist, Alle motiverne tager afsæt i den danske natur: “Jeg kan godt lide at arbejde med elementernes bevægelse i landskabet. Samtidigt vælger jeg motiverne som et udgangspunkt for at kunne udtrykke den følelsesmæssige fornemmelse, som jeg har i netop det øjeblik, hvor jeg tager fat i billedet.”

 

Laura Windfeld-Høeberg kredsede om udstillinger og kunst i flere år, før hun for alvor kastede liv og sjæl i sine billeder. “Det er relativt nyt for mig at udtrykke mig for andre. De første mange år var billederne mere en refleksion. Jeg løser nemlig mange tanker, når jeg maler. Det giver mig koncentration og ro.”

På den aktuelle udstilling fremviser Laura Windfeld-Høeberg udelukkende oliemalerier. Her kommer hendes talent for at lade penslen fortælle til sin ret.

Farvetyngden i hendes malerier kombineret med de vanskelige “skødesløse” strøg giver både dybde og liv i værkerne, og hendes evne til at stoppe i tide gør, at værkerne fastholder letheden.