NASH

 

ENGHOLM MICHELSEN

 

UDSTILLING 22. MARTS – 12. MAJ 2023

 

 

 

CARSTEN NASH

Kunstneren Carsten Nash er en af Galleri Knægts faste kunstnere, og for anden gang inden for et år præsenteres en større samling værker.

Carsten Nash blev uddannet på Kunstakademiet i København i 1968-1976. Den kunstneriske åre var også til at få øje på. Som søn af de to malere Jørgen Nash og Anna Vibeke Nording (Mulle Nash) – og nevø til Asger Jorn var det særdeles markante kunstnere der prægede hans opvækst.

HELENE ENGHOLM MICHELSEN

Skulptøren Helene Engholm Michelsen er oprindeligt uddannet produktudvikler og arbejdede i tekstilbranchen i mange år. På et tidspunkt fik hun lyst til at trække sin tekstile verden ind i arbejdet med skulpturer. Derfor stod hun i ”mesterlære” hos sin mor, billedhuggeren Betty Engholm, der lærte hende at bygge stort op i stentøjsler.

 

Og netop det tekstile udtryk er det indlysende omdrejningspunkt i hendes keramiske skulpturer. Mønstre og strukturer i leret giver klare associationer til vævninger i stof.

De geometriske former varierer mellem glatte og ru overflader, det lyse og mørke, det matte og det transparente, som giver et fint samspil i kontrasten.

Helene Engholm Michelsen er især kendt for sine keramiske skamler. De er skulpturer i sig selv, men kan sagtens holde til, at man sidder på dem og hun finder glæde i at skabe kunst, der kan bruges; noget, der ikke kun er smukt og dekorativt, men også har en funktion.