KRESTEN HAVGAARD, 

VERNER PANTON,  

GABOR A. NAGY

JENS-FLEMMING SØRENSEN M.FL.

Udstilling fra 10. september til 30. oktober 2022

ULMENDE FARVER

Kresten Havgaard nåede ikke at få den anerkendelse han fortjente i sin korte levetid, men her efter hans død er interessen for hans værker øget kolossalt.  Kresten Havgaards fascination af farvernes pigment, nuancer og materie var med til at skabe de dybder og lag og den overmandende kraft, som stråler fra hans malerier. 

Kresten Havgaards oliemalerier blev skabt under mange måneders kraftige træk med spartler og langsomme og aggressive penselstrøg og lag på lag af fed oliemaling, der næsten gør dem tredimensionelle. Fører man sin hånd op langs billedets kant, kan man faktisk føle, at det er lagt på med fede pensler og tykke strøg.

INTERNATIONAL BERØMMELSE

Verner Panton er mest kendt som ikonisk designer med international berømmelse. Som designer var han bedst, når han varetog totalindretningen af en lokalitet. Her bombarderedes man med en overdådighed af sanseindtryk, der nærmest var Versailles værdigt. En overdådighed der indbefattede lofter, gulve og vægge. En del af dette afstedkom design af tekstiler og fremstilling af grafik, der indgik i indretningen.

Sidst i 1970’erne udstillede han af flere omgange grafik i f.eks. Schweiz. Galleri Knægts udstillede Panton-værker er originalgrafik fra denne periode, hvor hans grafik var yderst monokromt og stringent.

ET FARVERIGT KALEJDOSKOP
AF TEKST OG FARVER

Gabor A. Nagys malerier består af forskellige lag. Et lag består af linjer af håndmalede bogstaver, der via sine farver danner et motiv. Et andet lag er betydningen af ​​bogstaverne som en tekst.

Teksturen i billederne er særlig. Bogstaverne står ud fra billedet og provokerer blikket, da en ekstra dimension tilføjes. Hos Galleri Knægt udstilles aktuelt fire værker, der alle er portrætter af kvinder, hvilket nedenstående værk er et eksempel på.