PETER BASSE

UDSTILLING 29. APRIL – 27. JUNI 2023

PETER BASSE, 1971

Peter Basse er en multikunstner, som har haft sin gang i meget forskelligartede kreative miljøer.  Netop diversiteten i de forskellige miljøer har bidraget til, at han har udviklet sit helt eget visuelle univers – og står stærkt originalt på den danske kunstscene. Peter arbejder mangefacetteret og insisterer stædigt på at skildre den indre verden i et farverigt og humoristisk strøg – ofte i en form for korrespondance med surrealismen.

Alt er åbent for fortolkning, men menneskefigurerne i værkerne er ofte omdrejningspunktet for det, Peter Basse ønsker at fortælle. Kvadrater, kasser og linjer associerer ofte til det, der holder samfundet, institutionerne, strukturerne oppe, mens trapper og niveauforskydninger i værkerne illustrerer driften mod at ændre på tingenes tilstand

– på godt og ondt. Prikker og cirkler kan anskues som håbet og de spirituelle bevægelser i tiden, mens øjne og spejle kan være et udtryk for både årvågenhed og en passiv betragtning (og accept?) af tilstanden.

De mange glade farver i udstillingen hos Galleri Knægt er hele tiden i kontrast med de mørkere.  Vi lever i en tid med højteknologiske udfordinger, virtual reality, kunstig intelligens med mere. Den grumme virkelighed banker på i fortællingerne, der kredser om det pres, det moderne menneske er udsat for – om rigtigt og forkert og om godt og ondt.