PETER BASSE

 

 

 

 

UDSTILLING

25. MAJ – 21. JULI 2024

 

 

 

PETER BASSE

For anden gang præsenterer Galleri Knægt en række værker af Peter Basse.

Peter Basse er en multikunstner, som har haft sin gang i meget forskelligartede kreative miljøer. Netop diversiteten i de forskellige miljøer har bidraget til, at han har udviklet sit helt eget visuelle univers – og står stærkt originalt på den danske kunstscene. 

Peter Basse arbejder mangefacetteret og insisterer stædigt på at skildre den indre verden i et farverigt og humoristisk strøg – ofte i en form for korrespondance med surrealismen.

Alt er åbent for fortolkning, men menneskefigurerne i værkerne er ofte omdrejningspunktet for det, Peter Basse ønsker at fortælle.

Kvadrater, kasser og linjer associerer ofte til det, der holder samfundet, institutionerne, strukturerne oppe, mens trapper og niveauforskydninger i værkerne illustrerer driften mod at ændre på tingenes tilstand – på godt og ondt.

 

Prikker og cirkler kan anskues som håbet og de spirituelle bevægelser i tiden, mens øjne og spejle kan være et udtryk for både årvågenhed og en passiv betragtning (og accept?) af tilstanden.

De glade farver er hele tiden i kontrast med de mørkere. Alvoren og den grumme virkelighed banker på i fortællingerne, der kredser om det pres, det moderne menneske er udsat for – om rigtigt og forkert og om godt og ondt.