BENTE BROSBØL HANSEN

Udstilling fra 25. maj til 21. juli 2024

VI HAR GJORT ET SCOOP!

Bente Brosbøl Hansen er en eftertragtet keramiker i absolut særklasse. Gallerier og museer står i kø efter at udstille hendes værker, så vi er begejstrede over, at vi får lov at udstille en række af hendes værker fra lørdag d. 25. maj. Det er svært at få øjnene fra hendes vaser, krukker og skåle med de fine gentagende præcisionsmønstre, og for mange forekommer det surrealistisk at hvert eneste værk er helt og aldeles håndlavet – fra første æltning af leret til den sidste brænding i stentøjsovnen. Både stort og småt drejes i hånden!

Lige siden Bente Brosbøl Hansen var 7 år, har hun vidst, at hun ville arbejde med ler. At det siden skulle blive til utallige verdensmesterskaber i præcisionsdrejning kunne hun selvfølgelig ikke forudse, men lidenskaben og den ekstreme dyrkelse af præcision satte naturligt kursen mod at blive den bedste af de bedste.

FRA HÅNDVÆRK TIL KUNST

Vejen til at blive keramisk kunstner gik over en uddannelse som pottemager. Uddannelsen fik hun hos Birkerød Pottemageri og her fra gik det slag i slag med ansættelse som frihåndsdrejer hos Royal Copenhagen og senere et samarbejde med kunstmaleren Carl-Henning Pedersen.

I dag sætter hun sin helt egen signatur på den nordiske keramik – blandt andet med dekorationer inspireret af 1000 år gamle mønstre. Et præcisionsarbejde, der er meget tålmodighedskrævende og udfordrende for koncentrationsevnen. Selv om hun er dansk født har hun siden 1989 været bosat i Skåne, hvor hun driver sit eget keramikværksted i Söderåsen, og hvor hun finder sin inspiration og energi til at arbejde med keramikken.

 

EN MESTER

Bente Brosbøl Hansen er kendt som en fantastisk drejer, og selv om brugen af ordet “mester”inden for kunstverdenen kan være lidt udvandet, er brugen af ordet helt på sin plads, når man taler om Bente Brosbøl Hansen. Ud over danske og nordiske mesterskaber i frihåndsdrejning har hun været kåret som verdens bedste inden for teknisk drejning ikke mindre end 20 gange. Så kunne du tænke dig at møde en verdensmester, kan du glæde dig til lørdag d. 25. maj kl. 13.00, hvor Galleri Knægt har fernisering, og hvor Bente Brosbøl Hansen vil være til stede.