BJØRN BJØRNHOLT

Udstilling fra 25. maj til 21. juli 2024

BJØRN BJØRNHOLT

Bjørn Bjørnholt er en dansk autodidakt kunstmaler, der er bosiddende i Småland i Sverige. Hans farverige værker udstilles i flere storbyer verden over, og han er repræsenteret på flere museer.

Farven er det centrale i Bjørnholts malerier. Han presser farverne til det yderste og lader elementer og figurer opstå på egne betingelser.

Udgangspunktet er farverigt og fabulerende, fyldt med figurer og fabeldyr fra eventyrene og mytologien – og fyldt med magi, undren og nysgerrighed

I bogen ’Farvens fantasier’ beskriver Ole Lindboe det således: ”Bjørn Bjørnholts univers er en verden gjort af samme stof som drømme. Her ophæves fortid, nutid og fremtid. Alt flyder – eller svæver. Personer og følelser og tanker og smukke indtryk passerer forbi i en uendelig strøm.

 

Det er som om et stykke musik bliver spillet for os – i det ene øjeblik sagte og nænsomt, i det næste øjeblik dramatisk og følelsesfuldt.

 Det er, som om hans billeder taler sammen, som om de er samlet i ét stort kraftfelt af flydende energier og stærke vibrationer”