HANNE KIERDORF

HANNE KIERDORF

Galleriet har flere eksempler på Hanne Kierdorfs unikke keramik. Hanne udarbejder store krukker med hendes karakteristiske grafiske udtryk til galleriet – og ofte suppleres med figurer med et humoristisk snit.

Hanne Kierdorfs kukker er delvist bygget op i hånden, delvist drejet og banket ud med et bankebræt. En proces over flere uger hvor figuren holdes konstant fugtig, så formen hele tiden er foranderlig. Formen – krukkens sjæl – skabes indefra. Hanne Kierdorf efterstræber en let og rummelig form, der løfter sig og til sidst kan bære sig selv. 

I overfladen ridses og stemples organiske udtryk med karakter af grafik og grafiske tegn. Til dette anvender Hanne Kierdorf ting fra naturen. Det kan være en grankogles indre, som hun finder i skoven eller en muslingeskal, som hun finder på stranden. 

Det grafiske udtryk, der er så karakteristisk for Hanne Kierdorf, spiller på samspillet mellem tyngde og lethed. Et udtryk der spejles i arbejdsprocessen lige fra den første del af formgivningen til den endelige bearbejdning med tekstur og glasur.