Galleri knægts nyhedsmail 29. januar 2024

ABANA I VÆLTEN

Med flere forskelligartede tiltag kommer Benjamin Abana til at fylde en del i Galleri Knægt i 2024

 

 

 

FEBRUAR / MARTS

PORTRÆT AF KONG FREDERIK 10.

Måske så du på Danmarks Radio ved tronskiftet 14. januar, at Benjamin Abana på Frederiksborg Slot portrætterede Frederik 10.

Maleriet udstilles lige nu i portræt-galleriet på Frederiksborg Slot og skal senere tilgå Mary Fonden.

Men det stopper ikke der. Faktisk er Benjamin Abana i gang med endnu et portræt af den nyudråbte konge, der skal fungere som forside på en af de førstkommende udgaver af magasinet Euroman.

Dette portræt udstilles efterfølgende i Galleri Knægt, og du kan derfor snart se et portræt af Kong Frederik 10. i Bogense.

Abanas første portræt af Kong Frederik 10. Portrættet hænger p.t. i gallerigangen på Frederiksborg Slot

Illustration fra bogen ‘Farmor Jajja fortæller’

APRIL

‘FARMOR JAJJA FORTÆLLER’

Illustration af fantastisk bog

Har du set TV-programmet ‘Helt sort’, ved du, at Carolyne Kaddu Rasmussen er komikeren Melvin Kakooza’s mor. 

Carolyne kan sagtens stå på egne ben og har ud over at være sygeplejerske, udgivet flere bøger. I det kommende forår udkommer børnebogen ‘Farmor Jajja fortæller’. Det er forlaget Superlux, der står bag udgivelsen.

Benjamin Abana har lavet helt vidunderlige illustrationer til bogen, der består af sælsomme og lærerige fortællinger fra Uganda, som Carolyne selv i sin barndom fik fortalt af sin oldemor.

Illustrationerne kan ses hos Galleri Knægt ved et arrangement d. 16. april, hvor både Benjamin Abana og Carolyne Kaddu Rasmussen vil være til stede. Ud over at signere vil Carolyne  fortælle et par af historierne for de fremmødte, så det er oplagt at tage børn eller børnebørn med. 

MAJ

 

‘KUNSTEN AT HØRE TIL’

– Installationskunst i Bogense

Med støtte fra Nordfyns Kommune kaster Galleri Knægt sig i pinsedagene ud i fremvisning af installationskunst. Installationen ‘Kunsten at høre til’ bestående af et lydunivers skabt af Sara Jordan og billedkunst på tekstil af Benjamin Abana kan ses i galleriet fra fredag d. 17. maj til mandag d. 21. maj. Installationen er skabt i samarbejde med foreningen ‘Meleret Melanin’, der består af unge af blandet herkomst.

Det kommer til at koste 50 kr. at se installationen, der åbnes fredag d. 17. maj med en artist talk med Abana. Installationen kan ikke købes – men opleves…

Fra installationen ‘Kunsten at høre til’

Der er rift om Benjamin Abana, der i øjeblikket må takke nej til yderligere opgaver. Faktisk er kalenderen allerede fuldt booket med opgaver de næste tre år…..

 

AUGUST

UDSTILLING I AUGUST

August og det meste af september får Benjamin Abana en pæn del af vægpladsen i galleriets udstillingssal. Det kommende halvår lægger Abana derfor sit fokus på denne opgave.

Der er fernisering lørdag d. 27. juli på udstillingen, hvor også andre kunstnere er repræsenteret.