17. august 2023

Nordfynsk kunstner fik sit gennembrug sidste efterår – nu vender hun tilbage med endnu stærkere værker

 

Af Line Kolding Kristensen

De pryder vægge både lokalt, nationalt og internationalt.., de værker Laura Windfeld-Høeberg præsenterede hos Galleri Knægt sidste år.

For hendes stærke værker, inspireret af den danske natur, har på kort tid vist sig at appellere til både nationale og internationale kunstinteresserede.

Den nordfynske maler, Laura Windfeld-Høeberg, bor i Bogense tæt ved havet. Man fornemmer straks, at her bor en kunstner i den lækkert indrettede lejlighed. Her trives hun og datteren, selvom det ville være rart med nogle flere kvadratmeter i atelieret på 1. salen – for Laura har gennem længere tid været i gang med lærred og pensel, da hun 16. september åbner en ny udstilling hos Galleri Knægt.

Allerede nu kan galleriet mærke forventningens glæde til de nye værker. ”Efter Lauras udstilling sidste år har både danske og internationale kunstsamlere bedt os om at holde dem ajour om Lauras kommende udstilling”, fortæller Allan Mads Knægt, den ene af de to indehavere af Galleri Knægt.

Laura selv glæder sig også til den kommende udstilling og lader sig endnu ikke præge af de forventninger andre måtte have. Galleri Knægt er da også mere end tilfredse med det, de hidtil har set af Lauras nye værker og glæder sig over, at de traf valget at præsentere det lokale kunsttalent sammen med den verdensberømte kunstner, den “japanske gigant” Yoshio Nakajima. ”Vi glæder os vildt til ophængningen. Det bliver virkelig en smuk udstilling, siger Allan Mads Knægt.

Værker med den danske natur i fokus

Med naturen som det centrale afsæt kan Laura Windfeld-Høeberg kunstnerisk betegnes som ekspressionistisk naturalist. ”Jeg har ikke overvejet undervejs, hvilke motiver eller temaer jeg gerne vil samle til denne udstilling, men jeg kan godt lide at arbejde med elementernes bevægelse i landskabet”, forklarer hun og uddyber ”Samtidig vælger jeg motiverne som et udgangspunkt for at kunne udtrykke den følelsesmæssige fornemmelse, jeg har i netop det øjeblik, hvor jeg tager fat i billedet”.

Indehaveren af Galleri Knægt, Allan Mads Knægt, udtrykker stor tiltro til Lauras værker ”Laura er i konstant kunstnerisk bevægelse og står klarere end nogensinde før. Men der er stadig en genkendelig forkærlighed for farver og bevægelser i uvejr, fugleflugt og luft- og havstrømme.”

Rost til skyerne

Ved sin seneste udstilling blev Lauras værker rost til skyerne og sammenlignet med kunstnere som Per Kirkeby, når han var bedst. ”Hun er god til at lade penslen fortælle”, siger Allan, der roser hendes evne for at afslutte hendes malerier i tide. “Nogle malere suger livet ud af deres billeder ved at overgøre og gnidre” forklarer han og uddyber ”Men farvetyngden i Lauras malerier kombineret med de vanskelige ”skødesløse” strøg giver både dybde og liv i værkerne”.

Samtidigt med Laura Windfeld-Høeberg udstiller også japanske Yoshio Nakajima og Jeanette Elmelund. Der er fernisering lørdag d. 16. september, hvor Nordfyns borgmester, Mette Landtved-Holm åbner udstillingen.

GALLERIKONCERT MED EMMA PILGAARD

FREDAG 1. SEPTEMBER 19.30

Blid og stemningsfuld koncert med sangeren Emma Pilgaard, der blev kåret som årets fynske jazztalent i 2022. Hendes bløde og milde stemme passer perfekt til en fortryllende aften i galleriet, med de to prisbelønnede musikere Asger Brink og Emil Madsen. 

Entré: 150 kr.

Billetter bookes i galleriet eller på tlf.: 40 24 33 43.